|
|
Pozice: Newbie Skupiny: Member
Registrace: 2/8/2009 Příspěvky: 1 Body: 3 Bydliště: Olomouc
|
Ahoj, zkoušel jsem nasadit BlogEngine.NET na hostingu aspone.cz . Po počátečních komplikacích, kdy se web vůbec nezobrazil kvůli chybě 500 - Internal sever error, se mi nakonec po spolupráci se správci podařilo vše rozběhat. Bohužel pořád blog nemůžu používat, protože nejdou přidávat články, uživatelé, zkrátka ukládat jakákoliv data nebo měnit ta stávající. Složka App_data je nastavena pro čtení i zápis. Neupravoval jsem engin na používání SQL databáze, standartní XML formát ukládání dat mi vyhovuje.
Pokud někdo bude vědět, jak problém vyřešit nebo pokud se s ním také už setkal, poraďte prosím
Děkuji za pomoc, Tomáš
|
|
Pozice: Administration Skupiny: Administration
, Member
Registrace: 1/29/2009 Příspěvky: 11 Body: 39 Bydliště: Brno
|
Dobrý den, ujistěte se, že před kopírováním souborů na server jste ze všech odznačil atribut read-only. Pokud je na serveru IIS7, musí být pro blogengine nastaven Classic AppPool s .NET verzí 2.0 (to Vám asi nastavili), případně se to dá ošetřit pomocí úpravy web.config, aby byl kompatibilní s novým Integrated módem. Hlavně složka App_Data musí mít nastaveny plná práva pro NETWORK SERVICE. Poté by mělo vše fungovat.
za tým aplikacezdarma.cz Pavel Jedlička
|
|
 Pozice: Advanced Member Skupiny: Member
Registrace: 2/9/2009 Příspěvky: 50 Body: 66
|
Co se týká toho problému, tak změnu není nutné provádět, protože už výchozí hodnota je " Off", viz. obrázek.
|
|
Registrace: 2/9/2009 Příspěvky: 45 Body: 135 Bydliště: Božice
|
greenfish napsal:Ahoj, zkoušel jsem nasadit BlogEngine.NET na hostingu aspone.cz . Po počátečních komplikacích, kdy se web vůbec nezobrazil kvůli chybě 500 - Internal sever error, se mi nakonec po spolupráci se správci podařilo vše rozběhat. Bohužel pořád blog nemůžu používat, protože nejdou přidávat články, uživatelé, zkrátka ukládat jakákoliv data nebo měnit ta stávající. Složka App_data je nastavena pro čtení i zápis. Neupravoval jsem engin na používání SQL databáze, standartní XML formát ukládání dat mi vyhovuje.
Pokud někdo bude vědět, jak problém vyřešit nebo pokud se s ním také už setkal, poraďte prosím
Děkuji za pomoc, Tomáš Problém byl opravdu ve web.config. AspOne používá integrovaný mod IIS 7, proto jsem musel udělat pár úprav. Můžete vyzkoušet tento můj web.config pro BlogEngineNet ve verzi 3,5 Web.config - uloz.to
|
|
Registrace: 2/10/2009 Příspěvky: 7 Body: -126 Bydliště: CR
|
madhouses napsal:greenfish napsal:Ahoj, zkoušel jsem nasadit BlogEngine.NET na hostingu aspone.cz . Po počátečních komplikacích, kdy se web vůbec nezobrazil kvůli chybě 500 - Internal sever error, se mi nakonec po spolupráci se správci podařilo vše rozběhat. Bohužel pořád blog nemůžu používat, protože nejdou přidávat články, uživatelé, zkrátka ukládat jakákoliv data nebo měnit ta stávající. Složka App_data je nastavena pro čtení i zápis. Neupravoval jsem engin na používání SQL databáze, standartní XML formát ukládání dat mi vyhovuje.
Děkuji za pomoc, Tomáš Problém byl opravdu ve web.config. AspOne používá integrovaný mod IIS 7, proto jsem musel udělat pár úprav. Můžete vyzkoušet tento můj web.config pro BlogEngineNet ve verzi 3,5 Web.config - uloz.to Z uloz.to nejak nejde stahnout, prosim mohl bys to postnout sem do fora - stejne je to text a neni zase tak moc dlouhy. Diky
|
|
|
Kód:<?xml version="1.0"?> <configuration> <configSections> <sectionGroup name="BlogEngine"> <section name="blogProvider" requirePermission="false" type="BlogEngine.Core.Providers.BlogProviderSection, BlogEngine.Core" allowDefinition="MachineToApplication" restartOnExternalChanges="true"/> </sectionGroup> </configSections> <BlogEngine> <blogProvider defaultProvider="XmlBlogProvider"> <providers> <add name="XmlBlogProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.XmlBlogProvider, BlogEngine.Core"/> <add name="DbBlogProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.DbBlogProvider, BlogEngine.Core" connectionStringName="BlogEngine" /> </providers> </blogProvider> </BlogEngine> <!-- configSource is not implemented in Mono. <connectionStrings configSource="sql.config" /> --> <connectionStrings> <clear/> <add name="LocalSqlServer" connectionString="dummy"/> <!-- Mono complains if LocalSqlServer isn't specified --> <add name="BlogEngine" connectionString="Data Source=MySQLServer;User ID=user;Password=password;persist security info=False;initial catalog=BlogEngine;" providerName="System.Data.SqlClient"/> </connectionStrings> <appSettings> <add key="BlogEngine.FileExtension" value=".aspx"/> <!-- You can e.g. use "~/blog/" if BlogEngine.NET is not located in the root of the application --> <add key="BlogEngine.VirtualPath" value="~/"/> <!-- The regex used to identify mobile devices so a different theme can be shown --> <add key="BlogEngine.MobileDevices" value="(nokia|sonyericsson|blackberry|samsung|sec\-|windows ce|motorola|mot\-|up.b|midp\-)"/> <!-- The name of the role with administrator permissions --> <add key="BlogEngine.AdminRole" value="Administrators"/> <!--This value is to provide an alterantive location for storing data.--> <add key="StorageLocation" value="~/App_Data/"/> <!--A comma separated list of script names to hard minify. It's case-sensitive. --> <add key="BlogEngine.HardMinify" value="blog.js,widget.js,WebResource.axd"/> </appSettings> <system.webServer> <modules> <remove name="Profile" /> <remove name="AnonymousIdentification" /> <add name="UrlRewrite" type="BlogEngine.Core.Web.HttpModules.UrlRewrite" preCondition="managedHandler" /> <add name="CompressionModule" type="BlogEngine.Core.Web.HttpModules.CompressionModule" preCondition="managedHandler" /> <add name="ReferrerModule" type="BlogEngine.Core.Web.HttpModules.ReferrerModule" preCondition="managedHandler" /> <add name="WwwSubDomainModule" type="BlogEngine.Core.Web.HttpModules.WwwSubDomainModule" preCondition="managedHandler" /> </modules> <handlers> <!-- Add your custom redirect extension here. Used in conjuction with BlogEngine.FileExtension in web.config--> <add name="HtmlFiles" path="*.html" verb="*" type="System.Web.StaticFileHandler" resourceType="Unspecified" preCondition="" /> <!-- Default Blogengine handlers --> <add name="apml.axd" path="apml.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.Apml" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="blogml.axd_" path="blogml.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.BlogMLExportHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="css.axd_" path="css.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.CssHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="file.axd_" path="file.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.FileHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="foaf.axd" path="foaf.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.Foaf" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="image.axd_" path="image.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.ImageHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="js.axd_" path="js.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.JavaScriptHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="opensearch.axd_" path="opensearch.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.OpenSearchHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="opml.axd_" path="opml.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.OpmlHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="pingback.axd_" path="pingback.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.PingbackHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="rating.axd_" path="rating.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.RatingHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="rsd.axd_" path="rsd.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.RsdHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="sioc.axd" path="sioc.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.Sioc" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="sitemap.axd_" path="sitemap.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.SiteMap" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="syndication.axd_" path="syndication.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.SyndicationHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> <add name="trackback.axd_" path="trackback.axd" verb="" type="BlogEngine.Core.Web.HttpHandlers.TrackbackHandler" preCondition="integratedMode,runtimeVersionv2.0" /> </handlers> <validation validateIntegratedModeConfiguration="false" /> <security> <authentication> <basicAuthentication enabled="false" /> </authentication> </security> <defaultDocument> <files> <clear /> <add value="default.aspx" /> </files> </defaultDocument> <httpRedirect enabled="false"> <clear /> </httpRedirect> </system.webServer> <system.web> <compilation debug="true"> <assemblies> <add assembly="System.Management, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/> <add assembly="System.Configuration, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/> <add assembly="System.Data, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/> <add assembly="System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/> <add assembly="System.Drawing, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/> <add assembly="System.Web, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/> <add assembly="System.Xml, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/> </assemblies> </compilation>
<globalization requestEncoding="utf-8" responseEncoding="utf-8" culture="auto" uiCulture="auto"/> <httpRuntime enableVersionHeader="false" useFullyQualifiedRedirectUrl="true" maxRequestLength="16384" executionTimeout="3600" requestLengthDiskThreshold="16384"/> <machineKey validationKey="D9F7287EFDE8DF4CAFF79011D5308643D8F62AE10CDF30DAB640B7399BF6C57B0269D60A23FBCCC736FC2487ED695512BA95044DE4C58DC02C2BA0C4A266454C" decryptionKey="BDAAF7E00B69BA47B37EEAC328929A06A6647D4C89FED3A7D5C52B12B23680F4" validation="SHA1" decryption="AES"/> <authentication mode="Forms"> <forms timeout="129600" name=".AUXBLOGENGINE" protection="All" slidingExpiration="true" loginUrl="~/login.aspx" cookieless="UseCookies"/> </authentication> <pages enableSessionState="false" enableViewStateMac="true" enableEventValidation="true"> <controls> <add namespace="Controls" tagPrefix="blog"/> </controls> </pages> <customErrors mode="Off"> <error statusCode="404" redirect="~/error404.aspx"/> </customErrors> <membership defaultProvider="XmlMembershipProvider"> <providers> <clear/> <add name="XmlMembershipProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.XmlMembershipProvider, BlogEngine.Core" description="XML membership provider" passwordFormat="Hashed"/> <add name="SqlMembershipProvider" type="System.Web.Security.SqlMembershipProvider" connectionStringName="BlogEngine" applicationName="BlogEngine"/> <add name="DbMembershipProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.DbMembershipProvider, BlogEngine.Core" passwordFormat="Hashed" connectionStringName="BlogEngine"/> </providers> </membership> <roleManager defaultProvider="XmlRoleProvider" enabled="true" cacheRolesInCookie="true" cookieName=".BLOGENGINEROLES"> <providers> <clear/> <add name="XmlRoleProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.XmlRoleProvider, BlogEngine.Core" description="XML role provider"/> <add name="SqlRoleProvider" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider" connectionStringName="BlogEngine" applicationName="BlogEngine"/> <add name="DbRoleProvider" type="BlogEngine.Core.Providers.DbRoleProvider, BlogEngine.Core" connectionStringName="BlogEngine"/> </providers> </roleManager> <siteMap defaultProvider="PageSiteMap" enabled="true"> <providers> <add name="PageSiteMap" description="The site map provider that reads in the .sitemap XML files." type="BlogEngine.Core.Web.Controls.PageSiteMap, BlogEngine.Core"/> <add name="SecuritySiteMap" description="Used for authenticated users." type="System.Web.XmlSiteMapProvider, System.Web, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a" securityTrimmingEnabled="true" siteMapFile="Web.sitemap"/> </providers> </siteMap> </system.web> </configuration>
Jinak mě to nefunguje, vypisuje mi to hromadu speciálních symbolů. Tento opravný soubor navíc při každém reloadu provede to, že se počet znaků rozroste a smaže i těch pár změn, co jsem na webu kdesi provedl.
|
|
Registrace: 1/29/2009 Příspěvky: 10 Body: 30
|
Soubor můžete nahrát i přímo na toto fórum jako přílohu ke zprávě - není proto nutné vkládat do textu celý obsah (je pravda, že s koncovkou config si to neporadí, ale zazipovat soubor není snad žádný problém  ). Přílohy:
web_config.zip (3kb) staženo 54 krát.
|
|
|
Dusan napsal:Soubor můžete nahrát i přímo na toto fórum jako přílohu ke zprávě - není proto nutné vkládat do textu celý obsah (je pravda, že s koncovkou config si to neporadí, ale zazipovat soubor není snad žádný problém  ). To jo, ale nic to nemění na tom, že to nefunguje, tedy alespoň mně to nefunguje. Editace: Problém jsem vyřešil, přeci je to všechno jen o oprávněních, musíte požádat podporu aby povolila všechna práva na adresář App_Data a pak nastavila hosting podle Web.Config.
|
|
Registrace: 1/29/2009 Příspěvky: 10 Body: 30
|
Jsem rád, že je problém vyřešen. Škoda jen, že jsem kvůli testování chyby už stihl naistalovat celý WS2008
|
|
Registrace: 2/11/2009 Příspěvky: 1 Body: 3
|
Dobrý den, pro běh na www.ASPone.cz je třeba pouze použít upravený web.config soubor a nastavit si práva zápisu pomocí naší Klientské sekce -> Přehled služeb -> web.aspone.cz -> Nastavení vlastností webu -> vybrat adresář -> pravým tlačítkem myši -> Nastavit práva zápisu. Pak bude všem aplikace fungovat bez problémů. Pracujeme nyní také na nových "OneClick Apps", kdy na jedno kliknutí si nainstalujete jakoukoliv aplikaci připravenou k použití, snad to ulehčí práci začínajícím vývojářum  . Hezký den ASPone.cz
|
|
 Pozice: Member Skupiny: Member
Registrace: 2/13/2009 Příspěvky: 26 Body: 78 Bydliště: Pardubice
|
Teda netuší někdo proč se nechce tady zobrazit nic  . Je to čistě stažený normálně z Codeplexu rozbalený a nahraný na aspone a nějak se mi nechce zobrazit úvod i přesto, že : Aplikační adresář: Nastaveno Práva zápisu: Nastaveno Dik moc za radu. Potom to přepsat češtinou a nahrát do složky themes ty počeštěný témata by snad neměl bejt problém, ale hlavně bych spíš potřeboval toto rozběhat. Teda známá. Dik moc o radu
|
|
Registrace: 2/9/2009 Příspěvky: 45 Body: 135 Bydliště: Božice
|
Psalo se to již tady o pár odpovědí výše. Jde o soubor web.config, který buď můžeš zkusit sám upravit na integrated pipeline mod v IIS7 nebo si ho z této diskuze stáhnout a přepsat původní. Stačí si to tu pořádně pročíst.
|
|
|
Guest |